NEWS SVENSKA

news

2021-07-05

Tershine går in som säsongsponsor till 804! Det är goda nyheter för både er som deltagare och oss som driver 804.
Tershine levererar premium bilvårdsprodukter och har varit med och sponsrat tidigare 804 event men väljer nu att gå ”all in”.
Tobias som driver Tershine är en skön snubbe som älskar bilar och bilvård och inte minst att träffa likasinnade under roliga former. Tobias med crew har även en del riktigt roliga bilar som dom använder för diverse motorsport event.
Om dom har puts? Har raggare polisonger, det är väl självklart!
 
Hur firar vi det? Tershine har snickrat ihop en goodie bag till Er förare inför lördags eventet 10/7 på Malmby som får oss att nästan rodna. Tershine kommer även vara på plats med sitt media crew och filma och kanske rasta en eller flera av deras fina bilar på 1/2 mile.
Ta en kaffe och luta dig tillbaka och häng med i Tobias story om hur Tershine bildades:
news

 2021-03-11

804 har i dagarna tecknat säsongs samarbete med Sandåsen Motor och Entreprenad AB (SME) i

Ödeshög. Vi åker ner och besöker ägaren Jimmy Svahn för några snabba frågor

804: Tjenare Jimmy, Ni verkar ha fullt upp verkstan idag, vad händer?

Jimmy: Hej och välkommen. Jo men det är full fart nu. Vi har en Porsche 996 Turbo som vi renoverar Öhlins

chassie på, sen ska den få flexfuel med optimering/programmering av motorstyrning samt en generell service.

Vi har även en Mercedes AMG C63 som är ett spännande projekt i samarbete med HP Tuners i USA,

Vi utvecklar helt nya programvaror åt AMG serie och just denna bil har även utrustats med SME Hybridturbos som flödar ca 30% mer än original.

804: Låter spännande har du några dyno-körningar eller effektsiffror på den?

Jimmy: Nej inte ännu, men den gav en bit över 600hk redan med originalturbos så den kommer nog levereraen hel del.

804: Det står 2st fina Corvette C6 Z06 här också, vad gör ni med dom?

Jimmy: Lite olika setup på dom men gemensamt är nya foder, kolvar lager och kamaxel, eller kort och gott vi bygger upp 2 fina performance maskiner som kommer leverera kring 650 hästar.

804: Sist vi var på besök hade ni en riktigt vass Nissan GTR inne som skulle upp på dyno, vad gjorde ni med den?

Jimmy: Ja precis, den var inne igen och denna gång monterade vi nytt insug och medföljande optimering av ECU. Resultatet blev otroliga 815 hästar och 1010nm på naven! Den GTRen har en fantastisk körbarhet och register. Den måste upplevas. Se video

804: Känner att denna intervju är helt bakvänd vi har ju inte pratat om din bakgrund ännu. Men vi fortsätter med det roliga. Nå, vilken bil har rekordet i din dyno?

Jimmy: #Skrattar#, ja, det är klart det är roligare att prata performance än historia. Nu måste jag tänka till.

Jag tror faktiskt det är en Porsche 996 Turbo som har rekordet i vår navdyno.

804: Berätta mer om den Porschen!

Jimmy: Jo men det var en trevlig Porsche 996 Turbo med mycket uppgraderingar och vi fick i uppdrag att installera nytt styrsystem och ägaren krävde över 1000 hjulhästar!

804: Wow låter både galet och kul, nå blev kunden nöjd, blev det över 1000 hästar!?

Jimmy: #Skrattar# jodå, men vi gav oss med 1005 hästar på navet. Utmaningen var att hålla ner vridet men ändå behålla körbarheten.

804: Jimmy, vad har du för historia, hur kom SME till?

Jimmy: Jag har sysslat med motorsport sedan 90-talet allt ifrån tävlingar till rekord inom, Rally, Banracing och Dragracing. Från 2007–2013 var jag med och byggde upp JRM Racing som delägare. Men 2013 flyttade jag med familj ner till Ödeshög och jag beslutade då för att starta Sandåsen Motor och Entreprenad eller kort och gott SME.

804: Det framgår snabbt efter besök på plats att SME arbetar med alla märken och uppdrag, berätta hur ser framtiden ut och vad är era styrkor?

Jimmy: Som du sa vi är oberoende och kan utföra allt från en service till komplett racebilsbyggen. Vi bedriver även produktutveckling. Vår racetopp till Mitsubishi EVO eller 4G63 som motorn heter är världsunik.

Vi är ensam distributör för HP Tuners i Sverige och har ett nära samarbete med HP i USA.

Framtiden ser ljus ut, vi har aldrig haft så mycket jobb och ser samarbetet med 804 som ett led i att marknadsföra oss och våra tjänster. Vi planerar att bygga ut vår verkstad för att möta ett ökat behov.

804: Vi på 804 ser fram emot samarbetet med SME och ser flera mervärden som ni tillför. Vad kan ni erbjuda besökare till 804 på själva eventen?

Jimmy: Det kommer finnas en hel del erbjudanden, jag kan avslöja några: du kommer kunna väga din bil, läsa av felkoder, vi fyller racebussen med bland annat oktanbooster, racebränsle och verktyg. Givetvis kommer vi finnas där för frågor och rådgivning högt som lågt.

804: Se där, låter lovande! Ni var ju med och sponsrade redan 2020. Hur blev responsen?

Jimmy: Vi har ju ett genuint intresse för racing och att få delta på detta relativt nya event med just 804 meter är ju väldigt roligt, här får vi möjlighet att träffa kunder och likasinnade i en ny miljö och utanför verkstads dörrarna. Nära kundkontakt under trevliga förhållanden där det mesta är på skoj. På final eventet 2020 fick vi 4 nya kunder och ser fram emot många fler under den kommande säsongen då vi planerat att delta vid flera tillfällen. Vi är taggade och ser fram emot en rolig säsong tillsammans med 804 meter och alla likasinnade!

804: Vi kan bara hålla med #Skrattar# Tror vi avslutar här innan det blir en roman….

Jimmy: #Skrattar# blir lätt så när man pratar om sportbilar.

804: Stort tack Jimmy för att ni på SME är med och hjälper vårt event att växa och utvecklas!

Jimmy: Tack själv och vi ses på eventen!